-
Priprema10 min
-
Kuhanje20 min
-
Broj osoba12
Sastojci
Koraci
U zdjelu dodati crvenu leću o vodu. Ostaviti da se namače preko noći.
Ocijediti vodu.
U multipraktik dodati crvenu leću, peršun, luk, bijeli luk, paradajz pastu, papriku i so.
Izmiksati.
Dobijenu smjesu podijeliti na 12 jednakih dijelova.
Oblikovati kofte.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijeti na 180°C.
Peći oko 15 minuta.
Izvaditi iz pećnice, sačekati 15 minuta a zatim poslužiti.
Kofte od crvene leće iz pećnice
Sastojci
Follow The Directions
U zdjelu dodati crvenu leću o vodu. Ostaviti da se namače preko noći.
Ocijediti vodu.
U multipraktik dodati crvenu leću, peršun, luk, bijeli luk, paradajz pastu, papriku i so.
Izmiksati.
Dobijenu smjesu podijeliti na 12 jednakih dijelova.
Oblikovati kofte.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijeti na 180°C.
Peći oko 15 minuta.
Izvaditi iz pećnice, sačekati 15 minuta a zatim poslužiti.